Saturday, July 23, 2011

When words fail, music speaks.

Musiikki on aina ollut tärkeä osa elämääni ja en voisi edes kuvitella minkälaista elämä olisi ilman musiikkia. Kirjoitan tähän nyt vähän minun lempimusiikista ja suosikkiartisteistani.
Mulla ei ole mitään tiettyä musiikkigenreä mitä vain kuuntelisin, vaan olen aika kaikkiruokainen musiikin suhteen. Kuuntelen kuitenkin eniten ehkä sellaista ns. 'helppoa musiikkia' eli popmusiikkia.


Välillä tuntuu että Coldplay on liian hyvä bändi ollakseen totta.


Pink Floydin High Hopes on jotain sanoinkuvaamattoman upeaa. Voisin valehtelematta sanoa tämän biisin olevan yksi parhaista kappaleista mitä löytyy. Simon & Garfunkelin Scarborough Fair on aika eeppinen biisi.

Paras uusi musiikkilöytöni on Skrillex! Loooove them! Ja harmittaa kun en pääse katsomaan heitä livenä Helsingissä tämän kuun lopussa.Kaikkien rakastamia rockklassikoita jaksaa aina kuunnella.


On olemassa bändejä ja artisteja joihin ihastuu vasta kun on nähnyt heidän esiintyvän livenä. Semi Precious Weapons on minulle yksi tämmöisistä bändeistä. He ovat lämpänneet Gagalle hänen viimeisimmällä The Monster Ball-kiertueella ja viime lokakuussa saatiin kunnia nähdä tämä bändi ihan eturivistä. Rakastuin heti bändin keulahahmoon Justiniin, hehe. Tämän yhtyeen musiikki on alternative/glam rockia, ja vaikka glam rock ei ainakaan kovin mun tyylistä musiikkia ole, on SPW:n biisit kyllä hyviä!

Suurena popmusiikin ystävänä Rihanna on yksi suosikkiartisteistani. Rihannalta löytyy levy toisensa jälkeen hyvää musiikkia ja RiRi on yksi tyyli-ikoneistani. Rihannahan tulee Suomeen elokuun puolessa välissä ja haluaisin kovasti mennä katsomaan, saa nyt nähdä jos saisin jonkun mukaani ja liput hommattua :(Jotain rauhallista ja kaunista musaa josta pidän. En oikein osaa sanoa, mihin genreen noi biisit kuuluu (en ole kovin hyvä siinä). Nää biisit tekee olon rentoutuneeksi.


Mark Knopflerin ja James Taylorin Sailing To Philadelphia muistuttaa mua yhdestä tärkeästä ihmisestä ♥


Tää biisi.. ♥
Yllä joitain suomalaisen musiikin helmiä. Husky Rescueta olen kuunnellut jo yläasteen alusta ja vieläkään en ole kyllästynyt heidän biiseihin. Pidän juuri kaikenlaisesta elektronisesta musiikista ja Husky Rescue onkin yksi lempibändeistäni. Scandinavian Music Groupin Vieläkö Soitan Banjoa? on koskettava ja kaunis kappale, johon en varmaan ikinä kyllästy. Kuuntelen myös joitakin suomirokin/popin klassikkobiisejä (mm. Eppu Normaali), mutta en kuitenkaan kauhean usein.Beyonce on yksi niistä artisteista ketä olen ihaillut jo vuosia. Lempibiisini vuonna 2003 oli tietenkin Crazy In Love! Beyonce on yksi parhaista naisesiintyjistä ja olen aina yhtä hämmästynyt kuinka hän voi tanssia ja laulaa yhtäaikaa niin hyvin. Hänen uusi 4-levynsä on loistava ja sitä on tullut tässä kesän aikana aika paljon kuunneltua. Yksi unelmistani on nähdä Bey livenä vielä joskus.

Ja sitten viimeisimpänä muttei tietenkään vähäisimpänä, Lady Gaga. Gaga on kokonaan muuttanut käsitykseni pop-musiikista. Ennen kuin löysin Gagan musiikin, en niinkään välittänyt pop-musiikista tai ollut mitenkään kiinnostunut populaarikulttuurista ylipäänsä. Mitä nyt kuuntelin joitakin listahittejä ja tarttuvia biisejä. Gaga ja hänen musiikkinsa kolahti muhun jotenkin ihan erilaisella tavalla kuin muiden artistien. Vielä kun sain tietää että hän kirjoittaa kaikki biisinsä itse, suunnittelee live-esiintymiset itse ja vaikuttaa oikeastaan kaikkeen mikä hänen ympärillään pyörii, olin aivan ihastunut. Gaga on siis suosikkiartistini ja ihmisenä suurin inspiraationi. Olen nähnyt hänet livenä neljä kertaa, ja odotan innolla koska nainen seuraavan kerran tulee Suomeen keikalle (tai Ruotsiin)! En voi sanoa vain yhtä biisiä, joka olisi lempparini mutta tällä hetkellä tykkään eniten uuden levyn biiseistä esimerkiksi The Edge Of Glory, Scheiße, Judas, Heavy Metal Lover jne. Ei saa tietenkään myöskään unohtaa niitä ehdottomia Gaga-klassikoita kuten Poker Face, Bad Romance, Alejandro ja Paparazzi! Little Monsters ♥

Mulla on tietenkin paljon muitakin suosikkiartisteja ja satoja suosikkibiisejä, mutta niistä kirjoittamisessa menisi ikuisuus niin tämä saa nyt kelvata :) Hyvää viikonloppua kaikille!

5 comments:

 1. näistä musajutuista tuli mieleen sun ja mun järjetön britney-hulluus :DDD haha ne oli niin ihania aikoja! ja tää oli yyyli kiva postaus! :)

  ReplyDelete
 2. Kaveri sano, et Beyonce lopettaa laulamisen 3kymppisenä. Toivottavasti ei oo totta, ku itekki tykkään siitä hirmusesti:)

  ReplyDelete
 3. Disa - haha, apua ne meidän musavideot!! :DD kiitoss :)!

  anonyymi - toivottavasti ei :O!

  ReplyDelete
 4. vau missä kaikkial oot nähny gagan?:) kade :(:(

  ReplyDelete
 5. The Fame Ball kiertueen Helsingissä kesällä 2009 ja The Monster Ball kiertueen toukokuussa 2010 tukholmassa ja lokakuussa 2010 suomessa :)

  ReplyDelete